Globaalit tyrannit ja hiipuva Suomi

Monet suomalaiset tutkimuslaitokset ovat globaalien imperiumien asettaman kansallispoliittisen haasten myös taantuneet militanttiin nationlistiseen itsensä korostamiseen. Tutkimuslaitosten, akatemoiden ja tieteellisen kehityksen välinen kilpailu on identiteettipoliittisten haasteiden myötä ja siitä ehkä hätääntyneenä tulkittu tarkoittavan pöyhkeää pröystäilyä, jossa omaa erityislaatuisuutta voi ja on hyväksi korostaa kuin vanhoina hyvinä kansallisen porsliinin ja kuvaelmien aikana. Nationalistiset hymnit, johtajien kuvat ja aseet tönössä Suomikin ketterästi käyskentelee maailmanpolitiikan näyttämöllä. Hyvä Suomi!

 

Globaalit imperiumit ja tekninen kehitys kunetwork-889353_960_720itenin viettää ja odottaa nöyryyttä moninaisuuden, kirjavuuden ja ei-kansallisten ratkaisujen hengessä. Kaikenlainen nationalistinen kiima ja jällennousu on tarpettomasti saanut kritiikitöntä asemaa ihmisten mielissä, kun kyse on kyberistä ja informaatiosta, ei kansallisessa turvalllisuushakuisuudessa ja kansallisuuteen, nationalismiin, vetoavissa argumenteissa näy olevan rajaa eikä rotia.

 

Pelitutkimusalalla on myös laadukkaat puitteet ja kilpailukykyinen tarjonta. Kattavat kirjastot ja uudet laitteoistot auttavat opiskelijoita ja tutkijoita löytämään kaiken tarvitsemansa, irrotautumaan hakijan roolista kohti ketterää globaalisa kyberkansalaista. Kaikki tutkimusryhmät ovat aktiivisia ja kokoontuvat säännöllisesti, ja motivoitunut opiskelija voi saada niistä paljon irti, tai jopa luoda uraa niiden avulla.

 

Verkostoituminen on tärkeää Informaatioalalla, ja yliopistoilla onkin vahvat kotimaiset ja kansainväliset verkostot. Yhteistyötä tehdään sekä suurten että pienten projektien parissa monien eri partnereiden kanssa. Sekä yritykset, julkiset tahot, organisaatiot että yksilöt tekevät yhteistyötä yliopiston kanssa sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla.

 

Tutkimuksen laatu on yliopistossa korkeaa, ja se arvioidaan säännöllisesti kansainvälisissä vertailuissa. Kilpailu-uskovainen vanha maailma kohtaa yliopistoissa globaalin imperiumin ja maailman ilmöiden kirjavuuden, ja ottaessan oman kehittymisensä kohteekseen, avautuessaan mailmalle, se tulee löytämään aivan uusia tiedonpoliittisia tehtäviä ja rooleja omien ambitioidensa toteuttamiseksi. Hyvä koulu saa CV:n näyttämään paremmalta ja auttaa luomaan uraa monilla eri tavoilla.

 

Yliopiston kuin yliopiston tehtävä modernissa maailmassa, jossa globaalit suvereenit kamppailevat vallasta, jossa vanhat kansalliset tiedonpoliittiset instituutit haperoituvat ja etsivät uutta rooliaan, yliopiston tehtävä näissä tilanteissa on palautta itsensä ihmisen kehittämiseen. Ihmisen, joka on sen elämäntehtävä. Yliopiston tehtävä on asettua puolustamaan ihmistä uusia globaaleita ja nationalistisia tiedonpolittisia tyranneita vastaan, säilyttää suvereniteettinsa ja kieltäytyä asettumasta vallanpidon spektaakkelin välineeksi.